Opskrift på sund banankage

Ingredienser:

  • 4 modne bananer
  • 3 æg
  • 2,5 dl havregryn
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 60g mørk finthakket chokolade (70% kakao)

Kageform på omkring 15 cm i diameter. (Dobbelt evt. opskriften op, hvis du bruger en springform (23 cm i diameter)

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen på 180 grader på varmluftsprogram.
  1. Kom bananer, æg og havregryn i en skål og blend grundigt med en stavblender.
  1. Tilsæt vaniljesukker, bagepulver, salt og chokolade og blend dejen igen. 
  1. Kom dejen i en springformen
  1. Bag kagen i ca. 35 minutter. Brug en strikkepind eller lignende til at tjekke om kagen er klar. Dejen må ikke klæbe til strikkepinden. 
  1. Lad kagen køle af 1 time inden udskæring.

God bagelyst!

Sund banankage

Er du på udkig efter den ultimative opskrift på sund banankage? Vores banankage er ikke kun uimodståelig i smagen, men også let at tilberede og proppet med sunde ingredienser. Følg vores trin-for-trin guide, og glæd dig selv og dine nærmeste med en himmelsk hjemmelavet banankage.

En sund banankage kan være rig på næringsstoffer, hvis den er lavet med fuldkornsprodukter, nødder, frø eller andre sunde ingredienser. Dette kan give en mere mættende og nærende snack eller dessert. Ofte reduceres mængden af tilsat sukker i en sundere banankage, hvilket kan være godt for personer, der forsøger at begrænse deres sukkerindtag. Naturlig sødme fra modne bananer kan kompensere for mindre tilsat sukker.